Tajništvo: (02) 450 38 00 info@konsak.si

V sredo, 1.9.2021, je bil za OŠ Martina Konšaka pomemben dan. Šolske klopi so bile spet polne otrok, po hodnikih se je razlegal smeh, šola je spet »oživela«.

Prvič pa so šolski prag prestopili PRVOŠOLCI. Ob 11. uri smo jih učiteljice 1. a in 1. b razreda pričakale pri šolskih vratih. Prvošolci so prišli v spremstvu svojih staršev, s torbami na hrbtu.

Lepo je bilo spoznati male pogumneže, ki so zvedavo gledali okoli sebe in komaj čakali, kaj bodo doživeli svoj 1. šolski dan.

Učiteljice smo prvošolce in njihove starše pospremile v šolsko avlo, kjer jih je na začetku najprej nagovorila ga. ravnateljica. Nato so uživali ob predstavi čarodeja Grega.

Učiteljice smo po predstavi učence 1.a in 1.b razreda po imenih poklicale k sebi. Pomahali so staršem in skupaj z nami odšli skozi »vrata dobrodošlice« v svoj razred. Učence smo pospremile do njihovih šolskih klopi, na katerih so bila nalepljena njihova imena. Predstavile smo jim njihov razred in garderobni prostor. Vsak učenec je od nas prejel  darilce za spomin na svoj 1. šolski dan. Zatem so se posladkali še s sadjem in torto. V razredih so se jim kmalu pridružili tudi njihovi starši.

Veseli ter polni pričakovanj na nova doživetja v šolskih klopeh, so učenci 1. a in 1. b razreda odšli domov in komaj čakali na svoj 2. šolski dan.

učiteljice 1.A in 1. B razreda

Prilagodi izgled strani