Tajništvo: (02) 450 38 00 info@konsak.si

V petek, 24. maja je na naši šoli potekal naravoslovni dan za učence od 6. do 9. razreda. Vsak razred je odšel na svojo lokacijo glede na učni načrt pri naravoslovju in biologiji. Cilj naravoslovnega dneva je bil učencem omogočiti izkustveno učenje in poglobiti njihovo znanje na različnih področjih naravoslovja.

  1. razredi: ogled Botaničnega vrta Maribor, kjer so spoznavali različne rastlinske vrste in se učili o pomembnosti biotske raznovrstnosti.
  2. razredi: izkustveno spoznavanje živali in rokovanje z njimi ter voden ogled vivarija na Fakulteti za naravoslovje in matematiko.

8 razredi: obisk UKC Maribor, kjer so si ogledali transfuzijski oddelek. Nekateri učenci so izvedeli svojo krvno skupino in spoznali pomen krvodajalstva.

  1. razredi: poglabljanje znanja o genetiki in izdelava lastne domače kozmetike. Učenci so pridobili praktične izkušnje z laboratorijskim delom in se naučili osnovnih tehnik izdelave kozmetičnih izdelkov.

 

Bilo je zanimivo in poučno. Učenci so bili navdušeni nad različnimi dejavnostmi. Pridobili so si dragocena znanja ter izkušnje, ki jih bodo lahko uporabili tudi v prihodnosti.

 

Zapisala: Petra Permozer

 

Prilagodi izgled strani