Tajništvo: (02) 450 38 00 info@konsak.si

Spoštovani starši in dragi učenci.

Otroci in mladostniki se v prometu pojavljajo v različnih vlogah, kot potniki, pešci in kolesarji. V zadnjih letih so otroci žrtve predvsem takrat, ko so potniki v vozilih, čeprav bi jih lahko starši v tej vlogi najbolj učinkovito zaščitili. Pri najmlajši skupini umirajo otroci v prometnih nesrečah predvsem kot pešci in sopotniki v vozilih. Pri starejših otrocih se kaže njihova aktivnejša vloga v prometu, saj so žrtve tudi kot kolesarji, mopedisti in celo vozniki motornih koles.
Pričel se je čas šolskih počitnic. V tem času marsikdo pozabi na spoštovanje osnovnih pravil peš prometa, kolesarjenja, vožnje s kolesom z motorjem, motornim kolesom, skiroji, e-skiroji, … . Da bi bilo čim manj nesreč z udeležbo otrok in mladostnikov, v času šolskih počitnic vas nagovarjamo da pomislite na varno vključevanje v promet, tudi v času šolskih počitnic. Z razigranostjo in sproščenostjo naj mladi ne ogrožajo sebe in drugih udeležencev v prometu.

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Maribor je pripravil nekaj priporočil in obvestil. Vabim vas, da se seznanite z njihovo vsebino.

V imenu Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Maribor in v imenu vseh zaposlenih naše šole, vsem učencem želim prijetne, predvsem pa varne počitnice.

Prijazen pozdrav.

Jasmina Voršič, ravnateljica

Varnost otrok in mladostnikov v času šol. počitnic_dopis OŠ

Varnost otrok – napotki 2024

Nasveti za varno vožnjo z e-skiroji

 

Prilagodi izgled strani