Tajništvo: (02) 450 38 00 info@konsak.si

Začel se je december, najbolj prazničen mesec v letu, ki se ga najbolj veselijo otroci. Pri Zvezi prijateljev mladine Maribor se trudijo, da bodo kljub omejitvam zaradi epidemije, otrokom omogočili čarobna srečanja z dobrim starim dedkom Mrazom.

11. decembra, ob 17.00, si bodo otroci na Televiziji Maribor lahko ogledali igrani film V KOČI DEDKA MRAZA, ki mu bo sledila lutkovna predstava Lutkovnega gledališča Maribor Sneguljčica. Med tem bo dedek Mraz z VILO SIMONO na svoji KOČIJI prispel v dolino in se ob 18.00 popeljal po ulicah pod Pohorjem.

Priložnosti za srečanje z dedkom Mrazom bo v naslednjih dneh še veliko. S pohorsko vilo Simono in njeno knjigo pravljic bo na kočiji vsak dan na poti (14.–21. december) in otroci mu bodo lahko pomahali z oken, balkonov, dvorišč ali med sprehodom po ulici. 28. decembra, ob 17.00, se bo še zadnjič popeljal po mestnih ulicah. Ustavil se bo v Čarobnem vrtu v Magdalenskem parku, kjer si bosta z vilo Simono ogledala čarobno svetleče cvetje, ki so ga soustvarili otroci in se v središču Čarobnega Maribora poslovil.

Plakate Dedek Mraz 2021 najdete na spletni strani (https://zpm-mb.si/novice-dogodki/dedek-mraz-spet-prisel-bo-med-nas/), kjer so podrobno opisane trase sprevodov dedka Mraza. Verjamemo, da bo lahko vsak otrok srečal dedka Mraza in vilo Simono, ko bosta na praznično okrašeni kočiji potovala po mestnih ulicah.

Ves december bodo v popoldanskem času, med 15.00 in 19.00 potekale ustvarjalne delavnice DARILA SRCA s katerimi na ZPM spodbujajo, da otroci izdelajo in ovijejo darila sami, zadnji teden decembra pa še program NOVOLETNIH POČITNIC (https://zpm-mb.si/novice-dogodki/novoletne-pocitnice-27-31-12-2021/).

Želimo vam čaroben december!

Prilagodi izgled strani